9 jaar ProcesKRACHT: de kern blijft hetzelfde

Nog 1 jaar en dan vier ik mijn 2e lustrum als zzp’er met mijn bedrijf ProcesKRACHT. Elk jaar is de verjaardag van mijn eigen bedrijf een mooi moment om te reflecteren en vooruit te blikken, 9 jaar dus ook.

Ik weet nog goed dat ik in mei 2012 naar de KvK stapte voor het inschrijven van mijn eigen bedrijf. Trots op de stap en op het starten van het ondernemerschap. Ik stapte vanuit een vaste dienstbetrekking, waar ik vergelijkbaar werk deed, het ondernemerschap in. ‘Waarom een vast dienstverband verruilen voor onzekerheid?’, een vraag die me regelmatig gesteld werd. Nou, dat had en heeft nog steeds meerdere redenen. Zo vind ik het heerlijk om eigen baas te zijn, plan ik graag mijn agenda zelf in, is het goed te combineren met het thuisfront en kan ik de klant echt maatwerk bieden. Allemaal zaken die mij erg aanspreken in het eigen ondernemerschap.

‘Waren alle ondernemersjaren succesvol?’ Nee, zeker niet. Zo startte ik in een crisistijd en bevinden we ons nu ook in een crisisperiode door Corona. In deze tijden vind ik het extra pittig om aan opdrachten te komen en zichtbaar te blijven. Ik begrijp ook de huidige terughoudendheid over ‘live’ bijeenkomsten van mijn klanten. Dat heeft zeker effect op mijn werk. Maar, net als de vorige crisis geloof ik dat er weer (snel) een tijd komt waar weer meer mogelijk is.

Ik heb ook mijn oude bedrijfsmateriaal van 9 jaar geleden er bij gepakt. Leuk om de verschillen te zien in presentatie, vormgeving, website, etc.. Wat opvalt is dat de kern van mijn werk wel steeds hetzelfde is gebleven: advies en begeleiding o.g.v. leiderschap, verandermanagement en team- en persoonlijke ontwikkeling. Daarin voeg ik nog steeds waarde toe aan mens en organisatie. En daar haal ik ook nog steeds mijn energie uit. Op naar 10 jaar ProcesKRACHT!

P.s.: onderstaand nog een foto van mijn oude website. Om te vergelijken met de ‘look and feel’ van mijn huidige website. Welke spreekt je meer aan?

Marit Engelsma