Ga je voor ‘of/of’ of voor ‘en/en’?

Keuze maken: ik ga voor ‘en/en’

ProcesKracht & Corona 3.jpg

Keuzes maken gaan niet altijd even makkelijk. Helemaal als er een gevoel bij komt dat je iets wat vertrouwd is, los gaat laten. Wij, en ik ook, vervallen dan in ‘of/of’. Het nadeel hiervan is dat je altijd iets uitsluit. Het één of het ander, een tussenweg lijkt er in onze gedachten vaak niet te bestaan.

Ik betrapte me er deze dagen ook op. Mijn werk is door de Corona een stuk rustiger. Gelukkig nog wel coaching en (online) training, maar zeker minder druk dan voorheen. Gaandeweg merk ik dan toch dat ik ergens meer wil doen, dat ik wil bijdragen aan de huidige situatie en de begeleiding van de mensen hierin. Dat deed ik altijd in mijn werk, maar momenteel onvoldoende. Uiteindelijk heb ik besloten om er wat bij te gaan doen en …… de keuze is gemaakt. Ik ga werken als contact- en brononderzoeker bij de GGD regio Utrecht. Niet i.p.v. mijn werk binnen ProcesKRACHT, maar juist naast mijn werk als zelfstandige. Een echte ’en/en’!

Ik zal niet ontkennen dat ik eerst dacht dat mijn werk als zelfstandige daardoor zou verdwijnen. Hoezo, denken vanuit ‘of/of’???? Toen ik me daar eenmaal op betrapte, was de keuze snel gemaakt. Hoe mooi dat ik ‘EN’ kan bijdragen aan de huidige Coronasituatie door het nieuwe werk, ‘EN’ dat ik daarnaast ook nog de ruimte heb om mijn eigen werk als zelfstandige te doen. Dit voelt goed. Zin in!

Ga jij ook voor ‘en/en’?